MATTHIAS CASSE IS EUROPEES KAMPIOEN -81kg !!!!

  

© Vlaamse Judofederatie:

 
 
‘MC2 = EC! Neen, dit is geen herziene formule van de relativiteitstheorie. En het heeft eigenlijk zelfs helemaal niks met scheikunde, fysica of enige andere wetenschap te maken. Daarentegen is het een historisch feit puur sang. Matthias Casse (de MC) is de nieuwe Europese kampioen (de EC van European champion)! Inderdaad, amper twee jaar na zijn wereldtitel bij de junioren, pakte de Boomse judoka zondag 23 juni goud op de Europese Spelen in Minsk en kroonde zich tevens tot Europees kampioen. Dat leverde hem tegelijk twee mooie gouden plakken op (de 2 dus), want het judotoernooi op deze Europese Spelen geldt tevens als Europees kampioenschap van de EJU.’
 
 
Matthias Casse (IJF 4)  legde een foutloos parcours af. In de eerste ronde was hij vrij. De tweede ronde was nagelbijten want slechts 39 seconden voor het einde kon hij een waza-ari met ippon ongedaan maken tegen de Italiaan Christian Parlati (IJF 23).De  Zweed Robin Pacek (IJF 39) werd met waza-ari verslagen.
 
 
In de kwartfinales klopte Matthias in de golden score de Duitser Alexander Wieczerzak (IJF 19), de Wereldkampioen van 2017 en goed voor brons op het WK vorig jaar. Enkel de Georgiër Luka Maisuradze (IJF 28) kon onze landgenoot nog uit de finale houden. De kamp werd een ware thriller, in een slopende Golden Score van meer dan vier minuten haalde Casse het uiteindelijk met ippon.
 
 
In de finale versloeg Matthias de Bulgaar Ivaylo Ivanov (IJF 12), die op het EK van 2016 brons behaalde, met waza-ari.
Een buitengewone prestatie voor de 22-jarige Matthias !

JUDOSCHOOL FUDJI YAMA is dan ook superfier op zijn kampioen !!!

 

 

 

link : SPORZA

link : SPORZA reactie

link : VJF (bovenstaand verslag)

link: VTM

 

 

 


 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren